YANGI O‘ZBEKISTONDA TABIAT VA INSON O‘RTASIDA MUVOZANAT QAYTA TIKLANISHI - Omonov, B.; Sodiqov, Jahongir (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Maqolada, tabiat-jamiyat-inson munosabatlarida ekologik ahloqiy qarashlarning namoyon bo‘lishi, tabiatga nisbatan yangicha yondashuvning tarixiy asoslari, rivojlanish jarayonlari haqida fikr yuritilgan. Yangi Uzbekistonda ekologik muommolar tahlili va ularning yechimi hamda amaliy takliflar aytib o‘tilgan, mahalliy sharoitdan kelib chiqib ekologik muxutni hamda aholi madaniyatini oshirish borasida amaliy takliflar aytib o‘tilgan.