MARKAZIY FARGʻONANING TURLI DARAJADA SHO‘RLANGAN TUPROQLARINING FIZIK XOSSALARI - Nosirov, Yosin Soyibjon oʻgʻli (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Hozirgi kunda Markaziy Farg‘onaning tuproqlari turli darajada sho‘rlangan. Ushbu sho‘rlangan tuproqlar oʻziga xos fizik xossalarga ega. Bunda tuproqlarning mexanik va agregat tarkibi, hajm massasi, solishtirma massasi, gʻovovakligi, gigroskopikligi, kapilyar namlik va boshqa xususiyatlari katta ahamiyat kasb etadi.