CHIZIQLI ALGEBRAIK TENGLAMALAR SISTEMASINI YECHISHNING ANIQ USULLARI VA TADBIQLARI - Imomova, Shafoat Mahmudovna; Mardonova, Maftunabonu Abrorovna (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Zamonaviy hisoblash matematikasi bizga hodisalarni o‘rganish va ularni boshqarish usullarini ishlab chiqish uchun atrofimizdagi haqiqatning matematik modellarini o‘rganishga yordam beradi. Matematik modellar - matematik belgilar va ular ustida amallar yordamida o‘rganilayotgan hodisaning soddalashtirilgan tavsifidir. Matematik modellar real jarayonlarga nisbatan to‘g‘rilik va adekvatlikka muvofiq, lekin, qoida tariqasida, ularni texnik jihatdan amalga oshirishning soddaligini hisobga olgan holda ishlab chiqiladi. Chiziqli tenglamalar sistemalarni yechish hisoblash matematikasining keng tarqalgan muhim muammolaridan biridir. Chunki ko‘plab chiziqsiz xarakterga ega bo‘lgan amaliy masalalar, differensial tenglamalar va yana bir qator masalalarni yechimlarini topishda masala chiziqli tenglamalar sistemalarni yechishga olib kelinadi. Aynan shu maqsadda ushbu maqolada chiziqli algebraik tenglamalar sistemasini yechishning aniq usullari va tadbiqlari ko‘rib chiqilgan.