QORAQALPOG‘ISTONDAGI BIRINCHI INSTITUT - Allaberganova, Rushana O‘rinboy qizi; Yoqubova , Aysara Tadjimuratovna; Allabergenova , Klara O‘rinboy qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqola o‘rta maktab o‘quvchilariga, institut va universitet talabalariga, umuman, tarix faniga qiziquvchilarga Qoraqalpog‘iston tarixini o‘rganishda tarixiy manbalarning ahamiyati va ularda keltirilgan ma’lumotlar tahlili, Qoraqalpog‘istondagi birinchi institut, XX asrdagi siyosiy vaziyat, haqida ma’lumot beradi.