QOYATOSH SURATLARIDA AKS ETGAN GʻOYAVIY MAZMUN VA ISHLANISH USULLARI - Meliboyeva , Munisabonu Elmurod qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Insoniyat san’atining ilk na’munalaridan hisoblangan qoya va gʻorlarga ishlangan suratlar, qadimgi insonlardan qolgan qimmatli me’ros boʻlishi bilan bir qatorda, qadimgi davr insoniyat, hayvonot va nabotot olamiga sayr qilish uchun oʻtmishga darcha ochadi. Shu bilan birga ajdodlarimizning tevarak dunyoni qanday anglagani va atrof-muhitga boʻlgan munosabati haqida sirlarni oʻzida mujassam etadi. Ushbu maqolada qoyatoshga ishlangan suratlarning gʻoyaviy mazmuni va ishlanish texnikasi haqida fikr yuritiladi.