ZARAFSHON SUVINING SUG‘ORISHGA YAROQLILIGINI BAHOLASH - Yoshiyeva, D.Y; Suyunov, Javohir; Eshonqulov, Bunyod (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Zarafshon daryosi havzasining tabiiy sharoiti va geografik tavsifi deb nomlanib, unda daryo havzasining geografik o‘rni, geologik tuzilishi va relyefi, iqlim sharoiti, tuproq va o‘simlik qoplami tabiiy va antropogen gidrograf ik tarmoqlari o‘rganilgan. Zarafshon daryosining Navoiy viloyati hududidagi irmoqlari va suv resurslaridan foydalanish masalalariga bag‘ishlangan. Zarafshon daryosi suvining Navoiy viloyati tumanlari bo‘yicha taqsimoti ko‘rib chiqilgan.