“2030-YILGACHA BO‘LGAN DAVRDA ATROF-MUHITNI MUHOFAZA QILISH KONSEPSIYASI”NING XALQARO EKOLOGIK MUAMMOLARNI HAL QILISHDAGI O‘RNI - Axtamova , Nargiza Aslam qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada 2030-yilgacha bo‘lgan davrda atrof-muhitni muhofaza qilish konsepsiyasini qabul qilish sabablari, maqsad va vazifalari o‘rganilib, uning yutuqlari kamchiliklari va kutilayotgan natijalari tahlil qilingan holda, konsepsiyaning nafaqat O‘zbekistondagi ekologik muammolarni balki, xalqaro ekologik muammolarni hal qilishdagi o‘rni yoritib beriladi.Shuningdek, atrof muhitning sifatli holati bilan bog‘liq muammolar, global muammolar, mintaqaviy va milliy muammolar, atrof muhitni muhofaza qilishning institutsional muammolari va ularni hal qilish yo‘llari o‘rganilib, ularni huquqiy tartibga solish bo‘yicha tafsiyalar berilgan.