CHIZIQLI ALGEBRAIK TENGLAMALAR TIZIMINI MATHCAD DASTURI YORDAMIDA YECHISH - Qodirova, Gulrux Hamidjonovna; Ismoilova , Mahsuma Narziqulovna (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Bugungi kunda matematik paketlarning o‘quv jarayonidagi o‘rni va roli ancha sezilarli va samarali bo‘lib bormoqda. Talabalarda matematik paketlardan foydalanish ko‘nikmalari va malakalarini shakllantirish matematika va informatika fanlarining asosiy komponentalaridan biri bo‘lib, murakkab matematik masalalarni yechishni osonlashtirish orqali matematikani o‘rganishda uni qiziqarli va juda oddiy jarayonga aylantiradi. Ushbu maqolada chiziqli algebraik tenglamalar tizimini Mathcad dasturi yordamida yechish haqida fikr yuritilgan.