OG‘IZ BO‘SHLIG‘I MIKROORGANIZMLARI VA ULARNING AHAMIYATI - Boltayev , Komiljon Sultonovich; Ibrohimova , Risqiya Usmonovna (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Og‘iz bo‘shlig‘Ida turli xil mikroorganizmlarning yashashi va ko‘payishi uchun optimal muhit, jumladan, oziq moddalar, harorat hamda kuchsiz ishqororiy muhit va hokazolar mavjud. Mikroorganizmlarning ko‘p qismi tish ostida bo‘ladi. Og‘iz bo‘shlig‘ida normal mikroflora bo‘lib, tabiiy sharoitda ular boshqa patogen mikroorganizmlardan himoya qiladi. Lactobacillus acidophilus, T.macrodentium, diplokkokk, streptokokk, mikrokokk va boshqalar shular jumlasidandir.