V. SHEKSPIRNING INGLIZ NUTQ MADANIYATI RIVOJIDA TUTGAN O‘RNI - Ismoilova, D. (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ingliz tili umum e’tirof etadigan, nufuzli xalqaro til hisoblanib, bugungi kunda sayqallangan, ya’ni o‘z til me’yorlari orqali standartlashgan ko‘rinishga ega. Biz maroq bilan so‘zlayotgan bu tilning shu qadar rang-barang, ta’sirchan bo‘lishida buyuk ingliz dramaturgi va yozuvchisi, ko‘plab sonetlar va oq she’rlar muallifi Villiam Shekspirning hissasi ulkandir. Shuni ta’kidlash joizki, bugungi davrimizgacha Shekspir ijodini tadqiq qilgan, uning asarlarining turli nuqtalarini o‘rgangan ilm axli shu xulosaga kelganki, Shekspir – bepoyon, shuningdek kashfiyotchi ijodkor. Uning merosini o‘qigan har bir kitobxon mutolaa so‘nggida turli fikr, ibrat va xulosaga ega boladi.