NATRIY VA KALIYNING INSON HAYOTIDAGI BAJARADIGAN VAZIFASI - Kosimova , Xurshida; Qahramonov, Kamoliddin Otabek o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada natriy va kaliyning inson tanasidagi bajaradigan vazifasi o‘rni va ahamiyati, shuningdek, ular yetishmaganda yoki ortganda kelib chiqadigan kasalliklar haqida so‘z borgan. Natriy va kaliy inson tanasida nerv impulslarining uzatilishini tartibga soladi. Natriy mushak va nerv tolalari qisqarishini ta’minlaydi. Kaliy-tanadagi barcha suyuqliklarning va hujayra ichi muhitining asosiy elementi hisoblanadi. Ular muntazam ravishda tanavvul qilinayotgan mahsulotlar tarkibida bo‘lishi muhim ahamiyatga ega.