TA’LIM TIZIMIDA SUN’IY INTELLEKTNING IJOBIY VA SALBIY JIXATLARI - Isxakov , Xusniddin Mirqunduzovich (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Zamonaviy dunyoda ta’lim sohasida sun’iy intellekt texnologiyalari jadal rivojlanmoqda. Sun’iy intellekt bizning kundalik vazifalarimizni osonlashtirishga yordam beradi. To‘g‘ri so‘rovlar bilan siz bajarmoqchi bo‘lgan har qanday harakat bir necha soniya ichida bajarilishi mumkin. Bu sun’iy intellektning ko‘plab afzalliklaridan biri. Sun’iy intellektni o‘rganish va u haqda ma’lumotlarga ega bo‘lish davr talabidir. Bu maqolada sun’iy intellekt va uning imkoniyatlarini ta’lim tizimidagi afzalliklari haqida qisqacha ma’lumotlar berildi.