KIMYOVIY BOG‘LANISHNING VUJUDGA KELISHI - Qurbanbayeva , Saodat Xudaybergan qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Kimyoviy bog‘lanish haqidagi ta’limotlar kimyoning asosiy masalalaridan biridir. "Kimyoviy bo‘g‘lanishning vujudga kelishi" mavzusini tushuntirishdan maqsad bu mavzu orqali o‘quvchilar ongida kimyo faniga chuqurroq kirish ya’ni tabiatdagi barcha jonli va jonsiz jismlarning hammasi kimyoviy bog‘lanish natijasida vujudga kelganligini tushuntirish.