YENGIL UGLEVODORODLARNI UTILIZATSIYA QILISHNING ZARURLIGI - Rabbimov , J.Sh; Mallayev , Sh.O (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Yo‘ldosh gazlar o‘zining tuzilmasi bo‘yicha gazni qayta ishlovchi korxonalar uchun kerakli bo‘lgan xom ashyo resursi hisoblanadi. Shu bilan birgalikda undan foydalanish ekologik muammo yechimlarini topishda asosiy yo‘llardan biri hisoblanishi hamda gazni qayta ishlovchilarga va insoniyatning sog‘lig‘iga salbiy ta’sir etishini kamaytirish bilan bog‘liq bo‘lgan jarayonlar tahlil qilingan.