TABIIY GAZNI OLTINGUGURTLI BIRIKMALAR VA KARBONAT ANGIDRIT GAZIDAN TOZALASH - Sultonov, Sh.A; Rabbimov , J.Sh (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ma’lumki, har bir davlatning rivojlanishida tabiiy va mineral-resurs boyliklarining mavjudligi muhim rol o‘ynaydi. Dunyo miqiyosida sanoatning kengayishi va aholi sonining ortib borishi natijasida issiqlik va elektr energiyaga bo‘lgan talablarning ortib borishi ko‘rsatgichlari, respublikamizdagi tabiiy boyliklar, xususan neft, gaz va ko‘mir zaxiralari hamda dunyo miqiyosidagi ushbu zaxiralarning ko‘rsatgichlari qiyosiy tahlil qilingan.