PORTLANDSEMENTNING MUSTAHKAMLIGI. SEMENTTOSH VA BETONLARNING KIMYOVIY HAMDA FIZIK YEMIRUVCHI OMILLAR TA’SIRIGA CHIDAMLILIGI - Komilov , B.A; Rabbimov , J.Sh (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Qotishmaga qo‘shiladigan suv miqdori va sementning mayda-yirikligi portlandsementning mustahkamligiga ta’sir etadi. Sement qotishmasiga suv qancha ko‘p qo‘shilsa, undan tayyorlangan namunaning mustahkamligi shuncha past bo‘ladi.