SAMARQAND VILOYATIDA QANDLI DIABET ASORATLARI UCHRASH CHASTOTASI - Daminov , Abdurasul Taxirovich; Sa’dullayeva , Shamsiyabonu Muxiddin qizi; Ismoilova , Sitora Isroil qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Qandli diabet (QD) - insulinning yetarli darajada ishlab chiqarilmasligi yoki uning ta’siri mexanizmi buzilishi bilan bog‘liq bo‘lgan juda jiddiy va xavfli kasallik. Ma’lum bo‘lishicha, QD genetik, immunologik mexanizmlar, shuningdek, noqulay ekologik omillarga asoslangan geterogen xususiyatga ega.