TAʼLIM MUASSASALARIDA INKLYUZIV TA’LIM TUSHUNCHALARINI RIVOJLANTIRISH - Ibodullayeva , Sabohat Zavqiy qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada zamonaviy maktablarda inklyuziv ta’limni tashkil etish, alohida ta’limga ehtiyoji bo‘lgan bolalarda o‘ziga bo‘lgan ishonchni shakllantirish, o‘qituvchining inklyuziv ta’limini amalga oshirishga qaratilgan psixologik tayyorligini ta’minlash hamda inklyuziv ta’limda tenglik tushunchalarini shakllantirish amaliy va nazariy tahlil qilinadi.