BOLALARNI MEHNATGA OʻRGATISHNING ASOSIY VAZIFALARI - Ulmasova , Sohiba Otabek qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada bolalarning mehnat faoliyatlarini o‘zida qampagan mashg‘ulotlar asosan maktabgacha yoshidagi davrdan boshlanishi, Bu yoshda bolalarning mehnatlari juda sodda va elementar bo‘lsa ham ularning psixik taraqqiyotlarida juda katta ahamiyatga ega bolishi va bolalar mehnatiga baho berish orqali ularni mehnatga oʻrgatish haqida malumotlar berilgan.