YUQORI CHASTOTALI SOHADAGI DISPERSIYALI MUHITDA TO‘LQINLAR HARAKATI - Nuraliyeva , Feruza Abdusalim qizi; Karimova , Mavzuna Xayrullo qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu tezisda yuqori chastotali sohadagi dispersiyaga ega bo‘lgan muhitda to‘lqinlar harakati qaralgan. Bu muhitda urinma to‘lqinlar harakati va uning keskin o‘zgaruvchan tabiati bayon etilgan. Ushbu jarayonlarni Kortevega-de Vriza hamda Bussinesk tenglamasi orqali ifodalash keltirilgan.