ASINXRON MASHINANING O‘TKINCHI JARAYONI - Rustamova , D.B (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada asinxron motorning o‘tkinchi jarayonlari ko‘rib chiqilgan. Motorning o‘tkinchi jarayonini tadqiq qilishda Multisim dasturi yordamida matematik model yaratilgan. Motorning matematik modeli dasturda ideal ko‘rinishda bo‘lishi uchun soddalashtirilgan holga keltirilib, formulalar asosida mashinaning optimal parametrlarini tanlash uchun dolzarb bo‘lgan matematik model taklif etilgan.