O‘ZBEKISTONDA XOTIN-QIZLARNING FAOLIYATI - Ibragimova , Marg‘ubaxon Doniyorjon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Mamlakatimizda inson huquqlari, erkinliklari va qonuniy manfaatlarini ta’minlashga ustuvor ahamiyat qaratilmoqda. Natijada oilaga, ayol zotiga bo‘lgan munosabatimiz tobora yuksalib, ularga hurmat-ehtirom ko‘rsatish hayotimizning ma’no-mazmuniga aylanmoqda. Bugun O‘zbekiston ayollari barcha jabhalarda o‘z o‘rni va munosib mavqeyiga ega bo‘lib bormoqda. Keyingi saylovlarda yurtimiz tarixida birinchi marta milliy parlament tarkibidagi xotin-qizlar soni dunyo miqyosida namunali ko‘rsatkichga ko‘tarilgani ham bu fikrimizni yaqqol tasdiqlaydi.