SPORTCHILARDA MUSOBAQAGA TAYYORGARLIK JARAYONIDA VA MASHG`ULOTLAR VAQTIDA BIOFEEDBACK METODIDAN FOYDALANISH - Raximova , Gulmira Qambul qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Biofeedback bu odamlarga yurak urish tezligi, tana harorati, mushaklarning kuchlanishi kabi jismoniy belgilari va alomatlarini, vizual yoki eshitish vositalari orqali biologik qayta aloqani bog’lovchi psixologik va fiziologik texnikasi. Biofeedback vositasi yordamida sportchilar vegetativ asab tizimini oldindan tushunish va standartlashtirilgan sport mashg'ulotlarini o'tkazishi mumkin. Fikr va mulohazalar haqida ma'lumot, bu nafaqat tananing asab tizimini boshqarish qobiliyatini sezilarli darajada yaxshilaydi, balki sportchilarning sog'lig'ini ham ta'minlaydi, sport mashg'ulotlarining yaxshi ta'siriga poydevor qo'yadi.