MULTIINTERFEYSLI USB QURILMALARNI AVTOMATIK IDENTIFIKATSIYALASHDA METAMA’LUMOTLARNING AHAMIYATI - I.I, Nishanov; Mamajonov , J.M (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Bugungi kunda dunyoda ishlab chiqilayotgan multiinterfeysli USB qurilmalar bur vaqtni o‘zida bir nechtagacha interfeyslarni qo‘llab quvvatlash imkoniyatiga ega. Biroq bunday multiinterfeysli USB qurilmalarga HID interfeyslarni yashirish yo‘li orqali kiberhujumlarni amalga oshirish imkoniyatlari paydo bo‘lmoqda. HID klassidagi USB qurilmalarning funksionalligi va murakkabligining ortib borishi orqali ularni avtomatik identifikatsiya qilish murakkablashib bormoqda. Maqolada yashirin HID interfeysli USB qurilmalarni avtomatik identifikatsiya qilishda metama’lumotlardan foydalanilanishning ahamiyati haqida gap boradi. Tadqiqot davomida yashirin HID interfeyslarning xususiyatlarini aniqlash imkoniyatlari o‘rganiladi va samarali identifikatsiya qilishda metama’lumotlardan foydalanish usuli batafsil ko‘rib chiqiladi.