TOG‘ JINSLARINING KOLLEKTORLIK (O‘TKAZUVCHANLIK) XOSSASINI O‘RGANISH - Usmonov , Kuvonchbek Mannonovich (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Yer qobig‘ida neft va gazning tarqalishi nihoyatda notekis, ularni topish esa faqatgina shu foydali qazilmalarning o‘ziga xos bir qator xususiyatlari bilan xarakterlanadi. Neft va gazni topishning muhim xususiyati shundan iboratki, ular ayrim hollardan tashqari, faqatgina cho‘kindi tog‘ jinslarida saqlanadi. Ayrim hollarda neft va gaz uyumlari noan’anaviy kollektorlarda, ya’ni magmatik, metamorfik, kremniyli, sulfatli jinslar va nurash qobig‘i jinslari bilan bog‘liq uyumlar uchraydi.