XULQI OG‘ISHGAN VOYAGA YETMAGAN BOLALAR VA OTA-ONA MUNOSABATLARINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Baxriddinov , Ma’rufjon Mashrab o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Mazkur maqolada xulqi og‘ishgan o‘smirlar va ularning ijtimoiylashuvida ota-onalar va bolalarning munosabatlari xususida fikrlar keltirilgan. Bundan tashqari voyaga yetmagan bolalardagi xulqi og‘ishlik asosan oiladan boshlanib, uning ijtimoiylashuv jarayonida ota-onaning roli beqiyos o‘rin egallaydi. Deviant xulq-atvor shakllangan bolalardagi psixologik xususiyatlari va unga ta’sir etadigan omillar asosiy rol egallaydi.