YASHIRIN INTERFEYSLI USB QURILMALARNI AVTOMATIK IDENTIFIKATSIYA QILISHNI MODELLASHTIRISH - Nishanov , I.I; Mamajonov , J.M (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Maqolada USB qurilmani metama’lumotlar asosida identifikatsiyalash usulini modellashtirish haqida gap boradi. Yashirin HID interfeysli USB qurilmalarni avtomatik identifikatsiyalashning modelidagi meta’malumotlarni to‘plash, saralash, saralangan metama’lumotlardan foydalanib USB qurilmadagi yashirin HID inyterfeyslarni aniqlash va USB-IF tashkilotidan ro‘yhatdan o‘tganligini tekshirish jarayonlari ishlash tartibi bosqichma bosqich batafsil ko‘rib chiqiladi. Ushbu model USB qurilmalarini avtomatik identifikatsiyalash usullarini yanada takomillashtirishga va yashirin HID interfeysli USB qurilmalar orqali amalga oshiriladigan kiberhujumlardan himoyalanishga xizmat qiladi.