MAXSUS TA’LIMGA EHTIYOJI BO‘LGAN O‘QUVCHILARNI O‘QITISH JARAYONINI INDIVIDUALLASHTIRILGAN KOMPETENTSIYAVIY YONDASHUVLAR ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH OMILLARI - Turg‘unboyev , Sirojiddin Faxriddinovich (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Mazkur maqolada alohida ta’lim ehtiyoji bo‘lgan bolalarning potensialini ro‘yyobga chiqarish va ularni ta’lim, madaniyat va sportda shuningdek, kelajakdagi kasbiy, mehnat faoliyatida o‘z imkoniyatlarini amalga oshirishini ta’minlash kabi masalalar yoritilgan. maxsus ta’limga ehtiyoji bo‘lgan o‘quvchilarning ta’lim jarayonidagi mavjud bo‘lgan ko‘plab kamchiliklarni bartaraf etish mazkur toifadagi o‘quvchilarning minimal qobiliyat va ko‘nikmalarni egalashi zarurati bilan bog‘liqligi asoslangan. Shuningdek, statistik ma’lumotlar, ilmiy adabiyotlar tahlili va ilmiy xulosalar bayoni hamda muhim pedagogik tavsiyalar keltirilgan.