XAVFLI METEROLOGIK HODISALAR VA ULARNING EKOLOGIYAGA TA’SIRI - Pirimova , Sarafroz Kamol qizi; Haydarov, Ibrohim Yusup o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu ish xavfli meteorologik hodisalar va ularning ekologiyaga ta’sirini hududimiz misolida o‘rganishga bag‘ishlangan. Ishni amalga oshirishda shu mavzuga oid adabiyotlar va gidrometeorologik ma’lumotlardan foydalanildi. Natijada bugungi kunda tez-tez kuzatilayotgan xavfli gidrometeorologik hodisalar, ularning kelib chiqish sabablari va oqibatlari o‘rganildi. Ilmiy adabiyotlar tahlil qilindi.