MAKTAB O‘QUVCHILARIGA QALAMTASVIRNI O‘RGATISH VA ZAMONAVIY TEXNIKALARDAN FOYDALANISHNI O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Xolmirzayeva, Fazilatxon Obidjon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada maktab o‘quvchilariga qalamtasvirni o‘rgatish va zamonaviy texnikalardan foydalanishni o‘ziga xos xususiyatlari haqida gap boradi. Inson uchun zarur bilimlar miqyosi tobora kengayib borayotgan hozirgi sharoitda muayyan faktlar yig‘indisini o‘zlashtirish bilan cheklanib bo‘lmaydi. Shuning uchun o‘quvchilarga o‘z bilimlarini mustaqil ravishda to‘ldirib va boyitib borishni, o‘zining diqqat e’tiborini ilmiy va siyosiy axborotlarning eng muhimlariga qaratishni o‘rgatish kerak. Bu vazifa o‘quvchilarning tasviriy san’at darslarini ta’lim-tarbiya jarayoni bilan uzviy bog‘liq holda kengaytirish va rivojlantirishni taqozo etadi