ELASTIK SISTEMALARDAGI KO‘CHISHLARNI ANIQLASH - Muzafarova , Nilufar Gapurovna (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Konstruksiya inshoot qismlarida tashqi kuchlar ta’sidagi deformatsiyalar (ko‘chishlar va ularni belgilash, birlik ko‘chishlar, tashqi kuchlarning bajargan ishi, juft kuchning ishi, ichki kuchlarning ishi, bo‘ylama kuchning ishi, eguvchi momentning ishi, ko‘ndalang kuchning ishi) kabi tushunchalar yoritilgan.