MATERIALLARNI KORROZIYAGA TEKSHIRISHDA XAVFSIZLIK OLDINI OLISH - Bo‘ronov, S.A; Fayziyev, A.X; Jumayeva, N. S (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Elektr tokining hosil bo'lishi bilan birga bo'lmagan tashqi muhit ta'sirida metallni yo'q qilish jarayoni. Uning turi, gaz korroziyasi, yuqori haroratdagi gazlarning metall bilan o'zaro ta'siri jarayonidir. Ushbu o'zaro ta'sir bilan oksid plyonkasi hosil bo'ladi, u temir ustida bo'shashadi, osongina sakrab tushadi va vayronagarchilikdan himoya qilmaydi.