ONA TILI VA ADABIYOT FANINI O‘RGANISHDA GRAMMATIK TAHLILDAN SAMARALI FOYDALANISH METODIKASI - Aslonova , Madina; Sotibova , Go‘zal (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Til o‘qitishda til va nutq hodisalarining farqiga yetmaslik ko‘pgina chalkashliklarni keltirib chiqarmoqda. Til va nutq tushunchalarini bir-biridan ilmiy asosda farqlash uni o‘qitish metodikasi uchun katta ahamiyat kasb etadi. Shu sababdan ham ushbu maqolada muloqat jarayonida ishlatayotgan so‘zlarimizni, gaplarimizni grammatik jihatdan tahlil qilish usullari yoritilgan. Bundan maqsad ham o‘quvchilarda tilga bo‘lgan qiziqishini oshirish hamda gaplarni to‘g‘ri tahlil qila olish ko‘nikmasi shakllanishi nazarda tutilgan.