ANATOMIYA VA TERMINOLOGIYA - Qazoqova , Qunduzoy Sharifovna; Qodirova , Dilfuza O‘ralovna (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Anatomiya inson tanasi tuzilishini o‘rganadi. Anatomik terminologiya tibbiyot terminologiyasining fundamenti hisoblanadi. Anatomik terminlar lotin tilida(ba’zan lotin tiliga o‘zlashgan yunon tilida) nomlanadi. Anatomik terminlarning bir tilda nomlanishi ularning son jihatdan oshib ketishiga yo‘l qo‘ymaydi.