TA’LIM TIZIMIDA XOTIN-QIZLAR HUQUQLARINI TA’MINLASH MASALALARI - Kasimova , Zumrad Rahmatovna (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Maqolada ta’lim va ilm-fan sohalarida xotin-qizlarning huquq va erkinliklarini ta’minlash boʻyicha mamlakatimizda amalga oshirilayotgan islohotlar tahlil qilingan. Shuningdek, davlat tomonidan ayollarga ta’lim olish uchun yaratilgan shart-sharoitlar, soxadagi huquqlarini tartibga solib turuvchi qonunchilikni takomillashtirish tahlil qilingan va ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.