YARIMO‘TKAZGICHLARNING OPTIK XUSUSIYATLARI - Avezov, Ismoil Yoshuzoq o‘g‘li; To‘qsonova , Zilola Izatulloyevna; Axadova, Maftuna Murod qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada yarim o‘tkazgichlar optik xususiyatlari yarim o‘tkazgich uchun Maksvell tenglamalari yechimlari, zonal tuzilishi va energiya darajalariga e'tibor qaratgan holda bayon qilingan. Biz shuningdek, ushbu xususiyatlar yarim o‘tkazgichlar yorug‘likning yutilishi va chiqarilishiga qanday ta'sir qilishini ko‘rib chiqamiz.