ОҚАВА СУВ ТАРКИБИДАГИ ЗАРАРЛИ МОДДАЛАРНИ ТУТИБ ҚОЛИШ ВА УТИЛИЗАЦИЯ ҚИЛИШ - Каримова , Феруза Саттoровна; Суннатуллаева, Севара Ахмаджон қизи (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ушбу мақолада ранг бўёқ пигменти ишлаб чиқариш қўшма корхонаси маъсулияти чекланган жамияти ультрамарин пигмент ишлаб чиқариш заводи ишлаб чиқариш цехида ҳосил бўлган оқава сувлар таркибидаги зарарли кимёвий моддалар ўрганилиб, зарарли кимёвий моддалар миқдорини камайтирувчи технологик жараёни баён этилган.