SUVGA CHIDAMLI GIPS BOG‘LOVCHI MATЕRIALLAR ASOSIDA QURILISH MATЕRIALLARI - Barlikov , Rasul Kamoliddin o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada gips xomashiyosi va gipsli boǵovchi materiallar haqida gap boradi. Gipsli boǵlovchilarning hususiyatlari va turlari órganilib chiqiladi. Har-hil gips ashiolarining ximik va fizik xususiyatlari órganilishi natiyjasida undan qanday maqsaqlarda foydalansa bólishligi aytib ótilgan.