BEHI (CYDONIA OBLONGA MILL) MEVASI TARKIBIDAGI UGLEVODLAR TAHLILI - Haydarov , Bobur Jumanazar o‘g‘li; Pardayeva , Shahnoza Turg‘un qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Mazkur maqolada behining pomologik Izobilnaya va Samarqandskaya krupnoplodnaya navlari tarkibidagi uglevodlar miqdori va inson hayotidagi ahamiyati haqida atroflicha ma’lumotlar keltiriladi. Shuningdek, Izobilnaya va Samarqandskaya krupnoplodnaya navlari tarkibida suvda eruvchan va erimaydigan quruq moddalar bo‘yicha tadqiqot natijalari keltiriladi.