PEDAGOGNING RAQAMLI KOMPETENTLIGI - Sadikova , Firuza Safarovna (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Bugungi kunda sharoitida jamiyatning har bir a’zosi ayniqsa yosh avlod raqamli kompetentsiyani mukammal darajada egallashi lozimligi talab etiladi. Buning asosiy sababi globallashuv jarayonida raqamli texnika va texnologiyalarning shiddat bilan rivojlanib borayotgani bo‘lsa, uning oqibatida internet, turli ijtimoiy tarmoqlar, axborot va ma’lumotlar oqimining haddan ziyodligidir. Hozirgi vaqtda raqamli texnologiyalar har bir insonning hayotiga singib ketgan. Internet resurslari va onlayn xizmatlardan o‘zaro aloqada bo‘lish, ma’lumot to‘plash va tahlil qilish, ta’lim va ijtimoiy hayotda keng miqyosda foydalaniladi.Ushbu maqolada pedagokning raqamli kompetentligi, raqamli kompetentlik turlari va mezonlari haqida ma’lumot berilgan.