BO‘LAJAK SHIFOKORLARNI TAYYORLASHDA INSON EKOLOGIYASINI O‘RGANISHNING O‘RNI - Qurbonov, A.Q.; Yuldasheva, Z.Z. (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Zamonaviy shifokorning dunyoqarashi va klinik tafakkurini shakllantirish uchun tibbiy ekologiya masalalarini o‘rganish nihoyatda muhim o‘rin tutadi. Kundalik ishda shifokorlar tobora ko‘proq inson tanasining loyqa, noaniq belgilangan klinik sharoitlari bilan shug‘ullanishadi, ularning shakllanishi ko‘p jihatdan turli xil ekologik omillarga bog‘liq. Atmosfera havosining sifati ko‘p jihatdan aholining salomatlik holatini belgilaydi va birinchi navbatda bolalar, qariyalar, shuningdek, nafas olish tizimi va yurak-qon tomir tizimining surunkali kasalliklari bilan og‘rigan odamlarda kasalliklarning rivojlanishida faol etiologik omil hisoblanadi.