TA’LIMIY RAQAMLI RESURSLARNI YARATISH TEXNOLOGIYALARI - Norova , Fazilat Fayzulloyevna (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Zamonaviy ijtimoiy-iqtisodiy sharoitlar va axborot-kommunikatsiya texnologiyalari maktabga, bitiruvchiga yangi talablarni qoʻyadi, bu esa yangi avlodning malakali oʻqituvchilari va uslublariga boʻlgan ehtiyojni belgilaydi. “Talim” ustuvor milliy loyihasining yo‘nalishlaridan biri IT-ga asoslangan oʻqitish va tarbiyalashning zamonaviy usullarini rivojlantirish orqali zamonaviy ta’lim texnologiyalarini joriy etish, uskunalar, elektron qoʻllanmalar, axborotni oshirish ta’lim xodimlarining vakolatlari, imkoniyatlardan foydalanish Internet. Oʻquv jarayoniga raqamli ta’lim resurslarini joriy etish oʻquv jarayonining yangi usullarini qoʻllashga, oʻqituvchining pedagogik malakasini oshirishga olib keladi. Ushbu maqolada ta’limiy raqamli resurslarni yaratish texnologiyalari haqida ma’lumot berilgan.