ФАРҒОНА ТОҒЛАРАРО БОТИҚЛИГИНИНГ СТРАТИГРАФИК ТУЗИЛИШИ - Панжиев , Ҳикмат Аҳадиллаевич; Шукуров , Завқиддин Бахтиёр ўғли (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Мақолада Фарғона ботиқлигиниг стратиграфик тузилиши, қатламланиши ва фойдали қазилмалри, литологик таркиби, палеонтологик характеристикаси килтирилган. Фарғона тоғлараор чўкмаси тектоник жиҳатдан йирик структура ҳисобланади. Фарғона ботиғининг жанубий қисми геологик жиҳатдан тузилиши локал кўтарилма кўринишига эга.