YORUGʻLIK NURINI MODULYASIYALASHNING FIZIK ASOSLARI - Kurbanov , Mirzaahmad; Sodiqova , Shohida Mirzaahmadovna (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Maqolada optik eltuvchini tashqi usul bilan, ya’ni modulyasiyalovchi qurilmalar yordamida modulyasiyalash uchun elektrooptik, akustooptik, magnitooptik hodisalar, shuningdek, turli xil fotoeffektlardan keng foydalanish. Shuningdek, elektrooptik hodisalar modada tashqi elektr maydoni ta’sirida optikanizotropiya (moda xususiyatlarining turli yo‘nalishlarda farqlanish xususiyati) vujudga kelishi bilan tavsiflanishi. Natijada modaning dielektrik singdiruvchanligi, demak, sindirish ko‘rsatkichi o‘zgartirish imkoniyatlari qaraladi.