POLIPROPILEN FIBRO TOLALI BETON TARKIBINI TEMIR-BETON KONSTRUKSIYALI INSHOOTLAR QURILISHIDA QOʻLLASH ORQALI EKSPLUATATSION SAMARADORLIKKA ERISHISH - Almardanov , Shaxzod Mengkobilovich (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ikkilamchi mustahkamlovchi vosita sifatida ishlatiladigan polipropilen tolalari betonda qisqarish jarayonini tezlashtirishga koʻmakchi boʻladi va darzlik, yoriqlar kamayishini nazorat qiladi. Ushbu tolalarni ishlatish uchun beton qorishmaning tarkib jamlanmasini oʻzgartirilishi shart emas, ularni qoliplash jarayonida nasos yoki otish paytida ham maxsus jihozlar yoki shlakli oʻzgartirishlar talab qilinmaydi.