OCHIQ KANALLARDA SUV SARFINI OʻLCHASH USULLARI - Gayipov , Isa Kidirbay uli; Qoʻshmanov , Ergash Murodboy oʻgli; Amanbaev , Nursultan Salamat oʻgʻli (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqola, ochiq kanallarda suv sarfini oʻlchashning turli usullarini tahlil qiladi. Ochiq kanallarda suv oqimini oʻlchash muhim ahamiyatga ega boʻlib, bu suv resurslarini boshqarish, suv ta’minoti va toshqinlarni nazorat qilish kabi sohalarda qoʻllaniladi. Maqolada, suv oqimini oʻlchashning suv sarfini toʻgridan-toʻgʻri oʻlchash va suv rejimining ma’lum elementlarini oʻlchash va kuzatish asosida suv sarflarini aniqlash kabi usullari yoritilgan. Shuningdek ushbu maqolada ochiq kanallarda suv oqimini aniq va samarali oʻlchash usullarini izlashda qoʻllanilishi mumkin boʻlgan amaliy va nazariy maʻlumotlarni taqdim etadi.