ISHLAB CHIQARISH TA’LIM USTALARINI MUHANDISLIK KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Akramov , Azamat Perimkulovich (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Mazkur maqolada ishlab chiqarish ta’lim ustalarining muhandislik kompetensiyalarini rivojlantirish ularga qo‘yiladigan talablar haqida qisqacha bayon qilingan. Professional taʼlim muassasasilarida ularning kasbiy va shaxsiy kamolotini taʼminlash uchun zarur pedagogik shart-sharoitlarni yaratish, mutaxassislar tayyorlash mazmuni va tuzilmasini modernizatsiyalash, psixologik-pedagogik sharoitlarini aniqlash hamda uning sifatini nazorat qilish va baholash mexanizmini ishlab chiqish orqali mutaxassis kompetentligini rivojlantirishning asosiy maqsadini belgilaydi.