ORGANIZM ICHKI MUHITI HAMDA QONNING FIZIK-KIMYOVIY TARKIBI - O‘rmonbekov, Usmonbek Ilg‘orjon o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Qon - odam va umurtqali hayvonlarning qon aylanish sistemasida aylanib yuradigan suyuq toʻqima; hujayra va toʻqimalarga yetib borib, ularning hayot faoliyatini hamda fiziologik funksiyalarining bajarilishini taʼminlaydi. Eritrotsitlarning tarkibidagi gemoglobin Qonga qizil rang beradi. Qonning tarkibi, osmotik bosimi va aktiv reaksiyasi (rN) deyarli oʻzgarmaydi.