ZIRHLI MASHINALARNI MO‘LJALGA OLISH MOSLAMASINING MATEMATIK-STATISTIK BAHOLASH - Baxridinov Zafarjon Sharofidinovich, (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada zirhli texnikalarning tungi ko‘rish moslamalari ko‘rsatkichlari dala sharoitlarida ilmiy-amaliy sinovlardan o‘tkazilib, olingan natijalar ehtimollar nazariyasi elementlari asosida tahlil qilingan. Tungi ko‘rish moslamasining o‘lchash natijalari standart metodlar yordamida hisob-kitoblar qilingan. Otishning nazariy va amaliy qoidalariga asosan nishonning markaziy nuqtasini ko‘rinishdagi optik xatoligi ehtimolligi (R1), markazdan chetlangan nuqtalardagi nishonlarning optik xatoligi ehtimolligidan katta ekanligi Laplasning integral teoremasi asosida statistik tahlil qilingan