ISHLAB CHIQARISH KORXONALARI YUK AVTOMABILLARI QATNOV QISMIDA DINAMIK FUNKSIONAL BOSHQARUV JARAYONINING TIZIMLI TAHLILI - Kadirov Yorqin Bahodirovich,; Shermatova Xosiyat Narkamalovna, (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Maqolada hozirgi kunda ishlab chiqarish korxonalarida yuk avtomobillari qatnov qismida yuzaga kelayotgan tirbandlikni zamonaviy intelektual tizimlardan foydalangan holda asosiy muammolarining tahlili yoritilmoqda. Hudud miqyosida iste’molchilarning yuk tashishga bo‘lgan ehtiyojlarining vaqt mobaynida bir tekis taqsimlangan deb bo‘lmaydi, ularni tahlil etish va avtotransport jarayonini boshqarishda hisobga olish iqtisodiy jihatdan katta samara beradigan muhim omildir.